KARILA

Kaisan kanat munivat Karilan tilalla Kontiolahden Pilkossa. Isovanhempani raivasivat tilan 1940-luvun lopulla ja sillä on itäsuomalaiseksi tilaksi pitkät perinteet siipikarjanpidossa. "Kinnulassa" kasvatettiin kananpoikia myyntiin jo 1950-luvulla ja munantuotanto jatkui lähes keskeytyksettä yli 40 vuoden ajan. Nyt kaupallinen munantuotanto on aloitettu uudelleen kahdeksantoista kotitarvekana-vuoden jälkeen.

KAISA

Eettisesti ja ekologisesti tuotetun lähiruoan saatavuuteen liittyvien haasteiden vuoksi päätin ryhtyä itse sen tuottajaksi. Olen koulutukseltani biologi (FT) ja ennen ryhtymistäni maatalousyrittäjäksi ehdin toimia yli 10 vuotta erilaisissa bio(lääke)tieteen tutkimus- ja opetustehtävissä. Itsenäisenä alkutuottajana aloitin heinäkuussa 2012.